Design by Nik. Powered by Blogger.
SeLaMat DaTanG Ke Portal InspirasiMylife ini Moga DaPaT mEmBeRi ManFaaT kEpaDa Antum Semua-Syukran بسم الله الرحمن الرحي Artikel dikeluarkan untuk tujuan pengetahuan am, pendidikan dan hiburan semata-mata. Sesetengah gambar dan info yang digunakan di sini diperolehi daripada internet dan dipercayai 'public domain'.Jika ada gambar dan info yang melanggar mana-mana hakcipta, sila maklumkan kepada kami dan gambar tersebut akan di-remove serta merta. Laman ini adalah ini adalah bebas dari unsur prejudis dan sentimen keagamaan, politik, perkauman, dan kelucahan. Jika ada, maklumkan kepada kami untuk tindakan serta merta. Sekian, Terima Kasih.

taNya KaMi

.:Mutiara kata.:

Click Me~
Allah berfirman; "Syurgaku itu lebih cantik daripada mengkuk yang cantik itu, nikmat syurgaku itu lebih manis daripada madu, dan jalan menuju syurgaKu itu lebih sulit daripada meniti sehelai rambut"

inspirasi kekuatan

>> Friday, January 14, 2011

inspirasi adalah merupakan salah satu semangat kental yang merangkumi cetusan idea ataupun yang berkisarkan tentang tentang pengetahuan perilaku seseorang. Tetapi sejauh mana insipirasi membantu semangat adalah kekuatan emosi, rohani & jasmani. Jangan sesekali mengaku kalah dalam konteks semangat kerana ia akan melumpuhkan ketahanan jiwa raga manusia itu sendiri. Walaupun berat sekali hendak ditanggung, semangat berani terhadap sebarang dugaan & rintangan yang dilalui hendaklah ditempuhi dengan kekuatan minda itu sendiri melalui doa-doa terhadap Allah s.w.t. Dalam artikel kali ini, apa yang ingin diketengahkan adalah mengenai semangat yang luntur terhadap sesuatu cabaran. Walaupun ia mengambil sedikit masa untuk dilalui, jangan sesekali menyerah kalah selagi diri ini masih bernafas dibumi yang nyata ini. Keyakinan terhadap diri sendiri dapat membantu menstabilkan emosi serta semangat spritual yang ada dalam diri itu sendiri. Kedamaian & ketenteraman dari lubuk hati dapat distabilkan dengan mendekati diri kepada Allah s.w.t. Oleh hal demikian, kuatkan semangat anda demi masa depan yang bakal menuju kehadapan dalam dunia realiti ini.

=cetusan dari penulis=

0 comments:

JejaK...

Hosted by imgur.com

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP